vrijdag 6 november 2009

Mist?

Het was een normale dag wat het weer betreft. De zon scheen, maar niet overdreven fel vanwege een dun wolkendek dat over het land hing. Geen overdreven neerslag dus en van mist was al helemaal geen spraken.
Er zijn van die dingen waar de nutteloosheid letterlijk vanaf straalt. Kan iemand mij vertellen waarom sommige mensen zo graag de mistlampen van hun auto aanzetten? Hoewel het weer er totaal geen aanleiding toe geeft kom je op de weg overal auto’s tegen die hun mistlampen aan hebben staan, al dan niet in combinatie met de gewone verlichting.

Voor mij is dat hetzelfde als een paraplu opsteken terwijl het niet regent of je jaarlijkse carnavalskloffie aantrekken voor een sollicitatiegesprek bij een chique restaurant: je hebt er niks aan en je maakt jezelf volkomen belachelijk.

Bij mijn weten is het zelfs verboden om mistverlichting te voeren wanneer het zicht niet belemmerd wordt door de weersomstandigheden. Waarom dan een boete riskeren voor iets waar je totaal niks aan hebt. Je kunt die mooie mistlampen van je zelf niet eens zien.

In sommige bevolkingslagen wordt het blijkbaar stoer gevonden om met de mistlampen aan te rijden. Net als een zo laag mogelijke auto met zo veel mogelijk uitlaatpijpen stoer is. Wat mij betreft zal de definitie van dat woord dan toch echt moeten worden aangepast: stoer bn, bw; -der, -st 1 nutteloos 2 debiel: een ~e auto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten