zaterdag 31 mei 2014

POPPUNK TOP 10: #1

De POPPUNK TOP 10 aller tijden is DE soundtrack van jouw beste zomer OOIT!

 Het aftellen is klaar, de zomer is eindelijk daar! En hoe kan deze beter worden afgetrapt dan met de beste, fijnste en lekkerste poppunkplaat ooit gemaakt?!


Vandaag #1:

1)     Blink-182 – First Date
(2001), van het album: Take of your pants and jacket
Net als The Get Up Kids kunnen de mannen van Blink-182 (uit Poway/San Diego) rustig gerekend  worden tot de grondleggers van de poppunk. In tegenstelling tot hun collega’s uit Kansas brak het drietal uit Californië wel door in de hitlijsten. Met name de songs What’s my age again en All the small things van het (heerlijke) album Enema of the state zullen de meesten van jullie wel bekend in het gehoor liggen. What’s my age again zou ook zeker een geschikte lijstaanvoerder van deze top 10 zijn geweest. Toch heb ik gekozen voor First Date, omdat dit nummer wat mij betreft nog net iets meer de ultieme poppunkfactor heeft: zon, blauwe lucht, jeugdige onbezonnenheid, leven bij de dag en vooral GEEN ZORGEN! Konden we toch maar eeuwig jong zijn…
Favorite line:Forever, and ever, let’s make this last forever!

                                  

Dat waren ze dan, de tien beste poppunktracks aller tijden. Het samenstellen van een top 10 was een hele leuke maar tevens lastige klus. Er zijn nog zoveel meer fijne poppunksongs die niet zouden misstaan in deze lijst. Ben je ook poppunkfan (geworden) en heb je nog wat inspiratie nodig? Laat het me weten, ik heb nog legio tips voor je!

Iedereen een fantastische zomer gewenst! Voor de volledigheid hieronder nog even de gehele POPPUNK TOP 10 aller tijden. DE soundtrack voor jouw beste zomer OOIT!

1) Blink-182 – First Date
2) SR-71 – Right Now
3) Call the Cops – Like it like that
4) Runner Runner – She’s my kinda girl
5) Powerspace – Snap Bracelet
6) Sherwood – The Best In Me
7) I Call Fives – My Last Mistake
8) We the Kings – Check Yes Juliet
9) Relient K – Be my escape
10) The Get Up Kids – Action & Action

Geen opmerkingen:

Een reactie posten