maandag 20 augustus 2012

Het positieve effect van de schorsing

Wie herinnert zich niet de legendarische persconferentie van Alberto Contador in september 2010, waarin hij reageert op zijn positieve dopingtest uit de Tour de France van dat jaar. Het ging om een minimale hoeveelheid clenbuterol. Afijn, jullie weten allemaal om hoeveel gram het ging. Om de woorden van Contador nog maar even te herhalen: “Cero coma cero cero cero cero cero cero cero cero cero cero cinco”. Tja Alberto, ik vind het ook belachelijk dat je daarvoor zo zwaar gestraft wordt maar je bent wel mooi in de aap gelogeerd!

Schorsingen wegens doping zijn nooit goed voor de wielersport. We zijn er inmiddels aan gewend dat iedere wielrenner die een mooi resultaat neerzet verdacht is. En heeft iemand eenmaal een dopingverleden dan zullen zijn prestaties altijd met scepsis worden ontvangen. Geen beste zaak.

De schorsing die voor Contador onherroepelijk volgde liep twee weken geleden af. Na even lekker warm te hebben gereden in de Eneco-tour is hij eergisteren van start gegaan in de Ronde van Spanje. En hoe! De maanden zonder competitie lijken hem gretiger en vastberadener te hebben gemaakt dan ooit. Vandaag stond de eerste bergetappe op het programma maar Contador vloog er in als ware het zijn allerlaatste kans op de eindoverwinning. Demarrage na demarrage, met een veelbetekenende verbeten blik op het gelaat, in zijn eentje de Vuelta nu al in vuur en vlam zettend. ‘El Pistolero’ is terug en dat zal hij laten zien ook! Als iedere renner op deze manier zijn rentree maakt dan leveren al die schorsingen toch nog een positieve bijdrage aan het kijkplezier van de wielerliefhebber.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten